Tema je ovog bloga odgovor na vrlo često postavljeno pitanje kako koristiti praksu energetskog iscjeljivanja, energiju, kako bismo sami sebi iscijelili bol?

U ovom bismo slučaju bol definirali kao fizički bol, tj. fizičku patnju ili nelagodu koja je nastala uslijed bolesti ili fizičke povrede.

Već sam pisala o mehanizmima smanjenja osjećaja bolova (čitajte ovdje:  https://transformationhealing.net/mehanizmi-smanjenja-osjecaja-boli-u-energetskom-iscjeljivanju/), koji je možda zanimljiviji energetskim praktičarima, dok je ovaj tekst namijenjen svakome tko želi pokušati prakse samoiscjeljivanja. Svakako možete pročitati tekst kako bi vam ova tema bila jasnija.

Stoga ću vam ponuditi načine na koje možete pomoći sami sebi. Jedan dio te samopomoći može doći u obliku prakse polaganja dlanova (hands on healing), a drugi dio kroz meditaciju, tehnikama svjesnosti.

POLAGANJE DLANOVA NA BOLNA MJESTA

Polaganje dlanova na mjesto koje vas boli najjednostavniji je i najprirodniji način samoiscjeljivanja i iskazivanja vlastite pažnje i nježnosti prema svojem tijelu. Polaganjem dlanova ujedno se povezujemo sa svojim tijelom. Nevjerojatno, ali čak i danas postoje razni programi koji nas odvajaju od povezivanja s vlastitim tijelom kroz dodir učeći nas da je naše tijelo nešto prljavo, fragilno ili da će dodir samo pogoršati stanje. Prije nego počnete s samoiscjeljivanjem, sami sebe propitajte postoje li kod vas takvi nekakvi programi.

Tajni recept ne postoji, jednostavno stavite dlanove na dio tijela koji vas boli. Ujedno stavite fokus na to mjesto, za jači učinak ne bavite se istovremeno nečim drugim. Uz snažan fokus u radu s energijom bitna je namjera, pa postavite namjeru da želite umanjiti i ukloniti bol na bolnom mjestu u tijelu.

Možete ići i dalje. Ako niste svjesni koji je uzrok bola, postavite namjeru da vam se razotkrije što je uzrokovalo bol, a isto tako možete postaviti namjeru i da vam se pokažu načini kojima možete iscijeliti tu bol. U takvim slučajevima nemojte se iznenaditi ako vam mudrost tijela odgovori nečim jednostavnim kao što je želja popiti vodu, radi veće hidratacije ili bubrežne filtracije. Možda ćete pomisliti na tamnu čokoladu, jer tijelo čezne za većim unosom magnezija, a možda ćete zijevati, jer tijelo traži više sna i odmora. Možda ćete se odjednom sjetiti neke doživljene životne situacije te shvatiti da je ona uzrokovala nakupljenu tenziju. Obratite pažnju na takve sitne i suptilne znakove. No sam bol može biti uzrokovan i nekim poremećajima koji ukazuju na veće zdravstvene neravnoteže te se tada u svakom slučaju obratite liječniku.

Kada polažemo dlanove na tijelo, osim namjere, bitna je i kvaliteta dodira. Energiju koja struji kroz naše dlanove možemo usmjeravati ciljano i pojačavati njezinu vibraciju. Energiju dlanova možemo ispuniti energijom ljubavi (pročitajte ovaj članak: https://transformationhealing.net/iscjeliteljski-rad/),  možemo koristiti energiju mira ili tišine, možemo prenositi vibraciju određenih boja koje nose određena svojstva (najčešće bijelu, zlatnu, zelenu, ljubičastu, ali može biti i crvena ako energiju želimo probuditi npr. na pothlađenim dijelovima tijela). Zaista se ne moramo ograničavati te si dopustimo kreativnost u zamišljanju.

Često ćemo kroz dlanove osjetiti strujanje topline, ali ponekad to može biti i osjećaj hlađenja. U kojem god obliku senzacije dolaze, neka vas ne iznenade, jer primate ono što je vašem tijelu u tom trenutku potrebno.

DAH

Otpuštanje bolova možemo pojačati korištenjem daha. Na udah ulazimo u bol, bolno mjesto u tijelu i samim udahom kao da sakupljamo sav bol koji se tamo nakupio. Izdahom otpuštamo sav skupljeni bol van iz tijela i našeg energetskog prostora.

VIZUALIZACIJE

Vizualizacije su također koristan alat u opuštanju i otpuštanju bolova. Možemo vizualizirati da se nalazimo na nama ugodnom mjestu kao što je cvjetna livada, šuma, obala mora ili rijeke… Ali isto tako možemo koristiti vizualizacije u kojima koristimo snagu elemenata vode, vatre, zemlje, vjetra kako bismo polučili određeni učinak. Jedna od meni omiljenih vizualizacija jest uz pomoć elementa vode koji s mene ispire sve što mi je nepotrebno, dotrajalo, bolno. Zemlja može pomoći ukloniti snažno žarenje, vatra pojačati protok…

MANIPULIRANJE ENERGIJOM

Često bol znači prekinuti protok energije u tijelu. Rješenje je tada u teoriji jednostavno, a to je pomaknuti zakočenu energiju s bolnog mjesta. Glavobolje su takav slučaj, kada imamo snažne osjećaje pulsiranja u glavi, baš kao da se ta energija zbila i stisnula u preskučeni prostor. Mnogo puta tako i zaista jest. Ako se takav bol zbio u glavi, pokušajmo najprije obratiti pažnju na dah, a zatim staviti fokus na neki dio tijela kao što su dlanovi, vršci prstiju ili tabani. Samim premještanjem fokusa na drugi dio tijela ili uzemljenjem kroz tabane, pomaknut ćemo energiju s mjesta u kojem je ona zbijena.

MEDITACIJA I SVJESNOST

Bolu možemo pristupiti i kroz rad s vibracijama koje su dovele do osjećaja bola u tijelu. To možemo učiniti kroz meditaciju. Kao što i ugoda ima svoju vibraciju, tako ima i bol. Kada radimo s bolom, želimo iskusiti ugodu, ali dugotrajno, ugoda ne može premostiti bol ako vibracija bola nije izašla na vidjelo, otpuštena i transformirana. Vibracija bola korijenski je uzrok zašto iskušavamo osjećaj fizičkog bola, i mora se izmijeniti kako bismo mogli doći do osjećaja ugode, zdravlja i ravnoteže u našem tijelu.

Kako započeti?

Pronađimo mirno mjesto, sklopimo oči i uđimo u meditaciju. Gledajte na meditaciju kao sredstvo razotkrivanja i iskrenosti samih sa sobom. Kao i u radu s polaganjem ruku, bitno je postaviti namjeru, npr. „radim na svim vibracijama koje su u pozadini bola koji mi se manifestira, otpuštam ih i iscjeljujem“. Ne mislite da je meditacija mjesto u kojem nemate misli i instant ste u zen stanju. Ono što ispliva kroz meditaciju, može biti podjednako bolno kao i manifestirani fizički bol, ali mnogo puta ćemo otkriti kako je ta unutarnja patnja uzrok koji je na duhovnoj razini oblikovao bol koji se manifestirao na fizičkoj razini.

Ujedno savjetujem da prilikom takvog rada naučite stvoriti vlastiti energetski zaštićeni prostor (čitajte ovdje: https://transformationhealing.net/stvaranje-zasticenog-svetog-prostora/

Kada se upustimo u takav proces samoiscjeljivanja, dopustimo da nam naša svijest bude vodič. Pokušajmo na sebe, ovu osobnost koja živi kroz naše fizičko tijelo gledati kroz oči svijesti.

Rad na vibracijama, pa i onima koje su uzrokovale zdravstveno stanje koje vam uzrokuje bol, često je pravi rudarski posao. Takav rad donosi jedno novo shvaćanje sebe kao svjetlosnog bića, duše na svojem putovanju koja je u raznim životima doživjela traume koje se odražavaju na trenutno stanje. Ukoliko vam ne ide od prve, nemojte se zbog toga ljutiti na sebe, ponekad je potrebno više prakse, ali svjesnost je alat koji nam je svima podjednako dostupan, a upornost bude nagrađena. Kada su pred nama veliki fizički izazovi, nagrada je tim veća! Za (samo)iscjeljivanje na taj način potrebno je i strpljenje i duboko poniranje u sebe, a rezultati se prenose na ovaj život te na ostale inkarnacije. U slučaju da vam ne uspijeva, uvijek se možete obratiti iskusnom terapeutu ili učitelju meditacije.