U radu s energijom ne postoji nešto kao odvojenost. 

Npr., kada odlučimo da ćemo raditi na uzemljenju energije ili na grlenom centru, energija koju usmjerimo neće se odraziti samo na povećanje protoka uzemljenja ili samo na taj neki pojedini energetski centar. Nije moguće izolirati pojedini aspekt na kojem radimo. Moguće je staviti fokus na taj pojedini aspekt, ali posljedice energetskog rada prenosit će se na puno više razina od samo one gdje se nalazi naš fokus.

Uzmimo primjer fizičkog tijela. Tijelo je isprepleteno mrežom živaca, žila, fascijom, ni jedan se mišić ne može pokrenuti bez da se ne pokrene nešto drugo u tijelu. Kao tjelesni terapeut, ako primjerice radim s donjim leđima, moći ću kreirati trening namijenjen samo donjim leđima, ali će sve vježbe utjecati i na druge dijelove tijela, pokretat će se i ruke i noge. Proradit će i hormoni pa ćemo se osjećati bolje, a to će tada utjecati i na naše emocije, naše ugodne emocije stvorit će ugodne misli… Uvijek postoji ta isprepletenost. Isto takvo gledište moramo prenijeti i na naša ostala tijela, i na emotivno i na mentalno, na čitavu našu energiju.

Kada energetski radimo na mijenjanju jedne komponente, ona nepobitno utječe na ostale.

No isto tako, granice povezanosti ne staju s nama samima. Kada nešto promijenimo kod sebe, to ujedno mijenjamo i prema svim sustavima s kojima smo povezani. Mijenjamo u našim odnosima s drugim ljudima i s ovim planetom.

No naše je shvaćanje još uvijek ograničeno jer vrijeme promatramo ograničeno, kronološki vezano. Kada maknemo takav skučeni način gledanja, mijenjamo i varijable koje se odnose na ono što nazivamo prošlost i budućnost.

Kada radimo na sebi, ujedno utječemo i na našu genetsku liniju. Geni su prvenstveno svjetlosna vibraciona informacija koju nose naša tijela. Svojom vibracijom prenose određene informacije koje će utjecati na to kako će se naše fizičko tijelo formirati u ovoj materijalnoj stvarnosti u kojoj živimo. No kada mi izmijenimo vibraciju pojedinog genetskog koda, znači da smo je vibraciono izmijenili za cijelu genetsku liniju od koje smo potekli, ali i za buduće generacije. 

Rad s energijom utjecat će i na ono što nazivamo kolektivnom svijesti. Sva naša iskustva utkat će se u tu jednu puno veću svijest. Možemo je zamisliti kao nekakav bazen koji je ispunjen mnoštvom informacija. Ako našim postojanjem i životom u taj bazen ubacimo naša iskustva, na vibracionoj razini, ona će biti dostupna i svima ostalima.

Odvojenost ne postoji. Sva su iskustva vibraciono na dohvat ruke i energetski se možemo povezati sa svima.