Za mene je ovo jedna jako lijepa tema jer je stvaranje nešto gdje nema ograničenja za kreativnost. Stoga ću objasniti pojam, uz napomenu da je to područje u kojem uvijek možete zaštićeni prostor kreirati na neki drugi, vama svojstven način.

Energetskom radu, pogotovo u iscjeljivanju, preporuča se pristupiti uz prethodno stvaranje zaštićenog energetskog prostora ili svetog prostora. Između dvije osobe, davatelja i primatelja energetskog (pa i bilo kakvoga drugog)  tretmana stvara se odnos, relacija u kojoj davatelj tretmana ima namjeru utjecati na primatelja tretmana. Kao što je ishod operacija na fizičkom tijelu najbolji kada se izvodi u sterilnom prostoru, tako je i s ishodom tretmana koji se izvodi u „prostoru“ za koji su postavljeni određeni parametri. Želimo li tretman ili energetski rad odraditi u čim višoj vibraciji te isključiti neželjene energetske upade, stvorit ćemo za to namijenjeni zaštićeni prostor. Radit ćemo, kao i uvijek u energetskom radu, s našom namjerom. Takav prostor kreirat će se već našom namjerom. Našom namjerom postavit ćemo i sve parametre za taj prostor. Ukoliko tako nešto radimo po prvi put, biti će nam potrebno u to uložiti više vremena, ali svaki naredni put lako ćemo i brzo postaviti taj prostor samom mišlju, odnosno vibracionim prisjećanjem kako je biti u takvom sigurnom prostoru.

Razmislimo: što sve želimo od takvog prostora?

Želimo da se u njemu svi osjećaju sigurno i ugodno. Želimo se osjećati opušteno i protočno. Želimo da taj prostor u sebi drži najviše vibracije s kojima možemo raditi u ovom trenutku. Želimo da nas taj prostor štiti od svih neželjenih energija, entiteta, upada, da se sve što nije od najviših vibracija kroz taj prostor otpusti i prepusti u Izvor na iscjeljenje. Želimo da je to prostor koji je maksimalno podržavajući za iscjeljenje, bilo naše, bilo osobe s kojom radimo. Želimo da sve što se odvija u tom prostoru bude u skladu s najvećim dobrom. Postavljanjem namjere da je nešto za najveće dobro sviju uključenih, ostavljamo prostor da uvijek postoji neka nepoznanica koja je nama u ovom tijelu i ovoj osobnosti skrivena, ali je sasvim jasna nama kao duši, odnosno na još višoj razini kao svijesti. Ako je prostor stvoren radi rada s drugom osobom, tada je naša namjera da naše vlastite energije koje još nisu iscijeljene ne utječu na drugu osobu, da naše vlastito emotivno i misaono tijelo ne utječu na drugu osobu, te obrnuto, ne želimo da energije te osobe utječu na nas kao davatelja tretmana. 

S energijom možemo raditi čak i ako sami nismo sasvim posloženi. Naš vlastiti cilj trebao bi biti osobni rad i osobno iscjeljenje, ali čak i ako to nismo postigli u potpunosti, ne znači da ne možemo pomoći drugima. U tom radu ipak moramo biti iskreni i reći ne kada osjećamo da to nije rad za nas, da ne možemo pomoći te ujedno priznati kada sami imamo vlastite žute minute da je zapravo važnije da smo okrenuti prema sebi, a ne prema drugima. Ukoliko smo u takvom stanju, postavljanje takvog zaštićenog prostora, teško da će odraditi svoje.

Kada smo kroz vlastitu namjeru postavili parametre koji su nam važni za zaštićeni prostor, možemo nastaviti kreirati i programirati taj prostor. Ukoliko volimo raditi s vibracijama možemo ga ispuniti vibracijom ljubavi, mira, radosti. Ukoliko smo vođeni, možemo koristiti i određene boje. Boje također nose svoje vibracije, a osobno najviše radim sa zlatnom ili s onima u ljubičastom spektru.

U zaštićeni prostor možemo pozvati vlastito duhovno vodstvo i ekipu, kao i ekipu osobe na kojoj namjeravamo raditi energetski. Njih možemo zamoliti i za vodstvo, upute, pojašnjenja, zaštitu i asistenciju. Sve to će pojačati energetski rad.

Ujedno možemo raditi i s elementima, pogotovo kada se usredotočujemo na zaštitu prostora, na njegovu vanjsku opnu. Svi elementi imaju svoja svojstva. Voda ispire, ali i odražava te nas može učiniti neprimjetnima. Vatra sagorijeva, zemlja, odnosno stijene su nepomične te ujedno nas koji smo smješteni unutar prostora može stopiti u nešto što je nepomično i neprimjetno. Vjetar nosi i otpuhuje…

Dala sam vam nekoliko primjera, ali najbitnije je da slijedite svoju intuiciju i vodstvo te da budete otvoreni promjeni, ono što je jednom „upalilo“ za vas, ne znači da je nepromjenjivo.

Bitno je da shvatimo da na nas uvijek lako utječu razne energije te da ako želimo svoj rad s energijom poboljšati i usmjeriti k određenom cilju, savjetujem da se počnete igrati s kreiranjem sigurnog prostora, ali i da ne zaboravite da je taj prostor nužan i za nas same kako i za izvođenje energetskog rada s nekim drugim. Stoga uvijek prvo naučite i stavite u praksu zaštititi sebe, a tada možete stvarati prostor i za tretman, oko svog životnog ili radnog prostora, oko svoje djece…