Kako bi se iscjeljivanje dogodilo, bilo da ste primatelj ili davatelj, treba postojati opuštenost.

Odabrala sam ovo kao temu o kojoj želim pisati jer sam primijetila neizmjernu važnost u tome što samo po sebi zvuči vrlo jednostavno i ključni je element koji, ako izostane, bitno utječe na ishod u radu s energijom.

Razmotrimo, zašto je ta opuštenost toliko važna?

Suprotno od opuštenosti je stisnutost, zakočenost, blokiranost. Kada to primijenimo na naša tijela kojima provodimo energiju, lako je za shvatiti da u stisnutom sustavu energija ne dopire kamo bi trebala, odnosno ne dopire u istom intenzitetu kao kada je sustav opušten.

Opuštenost je preduvjet protoka, tj. flowa. Kako bi energija mogla nesmetano djelovati i kretati se tamo gdje je usmjeren fokus, od nas se traži opuštenost. Sigurno ste čuli za pojam „biti protočan“. To znači da vaši sustavi nemaju blokada, da tijelo djeluje u harmoniji i ravnoteži, da tjelesni sustavi korespondiraju jedni s drugima, ali i da su vaš um i vaše emocije stabilni. Jednom kad iskusimo kakav je to osjećaj protočnosti nasuprot zakočenosti, nećemo se željeti vratiti u staro stanje.

Ukoliko imamo problem s opuštenosti možda si moramo postaviti neka pitanja:

Imam li povjerenja?

Osjećam li se ok s energijom s kojom radim?

Osjećam li ljubav kada radim s energijom?

Je li ovo što radim u skladu s mojim najvećim dobrom ili najvećim dobrom druge osobe?

Proizlazi li blokada koju osjećam iz odnosa s osobom s kojom radim?

OPUŠTENOST KROZ POVJERENJE

Kada meditiramo pa tražimo asistenciju svojih duhovnih pomagača ili smo davatelj ili primatelj tretmana, bitna je ta komponenta povjerenja. Ako imamo povjerenja, u sebe, u druge, tada se lako prepuštamo.

OPUŠTENOST KROZ RAD NA FIZIČKOJ, MENTALNOJ I EMOTIVNOJ RAZINI

Kako bismo došli do osjećaja opuštenosti, možemo si pomoći na razne načine. Ne pristupajmo radu s energijom s drugima ako smo neispavani, ako smo gladni ili presiti, ako smo u lošem emotivnom stanju, ako imamo osjećaj da nam se glavom vrzma stotinu misli. Pokušajmo se prvo uzemljiti. Svoj duh i tijelo možemo najprije podići tjelovježbom, šetnjom, plesom, masažom, toplom kupkom, slušanjem glazbe koju volimo, a koja nas opušta. Boravak u prirodi i sa životinjama brzo može povisiti našu vibraciju.

Opuštenost znači ugodu, pomirenost samih sa sobom, prihvaćanje sebe, iscjeljenje i na tome treba raditi.

Kako smo nenaviknuti na takvo stanje, koje bi zapravo trebalo biti nama prirodno i prirođeno, to je nešto što bismo trebali vježbati. Zato vam predlažem da krenete s podsjećanjem samih sebe, kada krenete u energetski rad, podsjetite se i ponovite sami sebi: „Opusti se“. Ta jedna rečenica mijenja sve.