Jasna intuicija zdrav je izražaj naše svijesti u našem tijelu, što znači da sve što podržava našu svijest i našu protočnost, utječe i na našu intuiciju.

U jačanju intuicije pomaže sve što nas dovodi u veću povezanost samih sa sobom.

Za nekoga tko se bavi energetskim iscjeljivanjem, intuicija je JAKO važna.

To znači da je moje slobodno vrijeme podređeno njegovanju vještina koje koristim u praksi energetskog iscjeljivanja. Pranayama mi pomaže u osjećanju i manipuliranju suptilnim energijama. Vježba yoga asana pomaže mi u osjećanju i osvještavanju vlastitog tijela. Meditacija mi pomaže u dosizanju osjećanja sebe kao svijesti, ali mi pomaže i kao alat za rad na vlastitim vibracijama. No nijedna od pojedinih tehnika koje koristim nije ciljana samo na naročiti dio mene, jer ja sam sveobuhvatnost postojanja: i um, i tijelo koje koristim, i duša, i svijest.

Jačanjem osjećanja sebe na svim razinama pomoći ćemo jasnoću kojom možemo doprijeti do vlastite intuicije.

Pročitala sam i čula razne savjete kako pojačati vlastitu intuiciju, a koji su zaista bili raznoliki; od toga da ne koristimo zubne paste s fluorom, do toga da slušamo subliminalne afirmacije za jačanje intuicije. Neki od tih savjeta možda i mogu biti od koristi, no ovdje ću dati nekoliko savjeta kako ojačati vlastitu intuiciju iz mojeg osobnog iskustva.

PROBAVA

Održavanje zdrave probave, tj. zdrave probavne vatre utječe na bistroću uma, bistroću kojom svijest „sjaji“ kroz naše tijelo. Ukoliko imamo probavnih problema, a pogotovo nadutost, nismo se u stanju povezati s finim intuitivnim osjećajima koji se nalaze unutar našeg abdomena. Zato je natrpavanje hranom, prekomjernost, neredovitost jela i jedenje u doba dana kada bi probavni sustav morao mirovati kontraproduktivno osjećanju vlastite i čiste intuicije. Hrana i piće mogu nas i omamiti  i prekomjerno nadražiti stvarajući u tijelu senzacije koje nas stavljaju izvan osjećaja ravnoteže. U svemu težimo za ravnotežom.

Pretjerano opterećivanje vlastite probave znači unutarnje zatupljivanje što rezultira i oslabjelom intuicijom.

HORMONALNA RAVNOTEŽA

Držanje jednostavnih pravila kao što su: ići spavati na vrijeme, dovoljno odmarati, provoditi vrijeme na otvorenom i na zraku, pripaziti s unosom kofeina, korištenje suplemenata poput ashwagandhe, macce ili vrkute za žene, može nas dovesti daleko u stabiliziranju hormona. Kada su hormoni stabilizirani i mi radimo kao dobro podešena urica.

NE-ZAPRIČAVANJE UMA

Intuicija nam se obraća iz tišine te jasna intuicija donosi osjećaj čistoće. Stoga je unutarnja buka i zapričavanje uma raznim pričama suprotno osjećaju čiste intuicije. Gašenje TV-a, radija, glazbe s tekstovima, isključivanje s društvenih mreža, izbjegavanje zadržavanja na bučnim mjestima i izbjegavanje niskovibracionog društva pomoći će nam u zadržavanju unutarnje tišine. Zapričavanje uma pak je nešto što moramo naučiti zaustaviti vlastitim unutarnjim naporima. Zato su vrlo korisne vještine promatranja, odvajanja od svojeg mentalnog tijela i kaosa koji se može u njemu stvoriti i shvaćanja da to nismo mi, jer mi smo svijest, čista i neopterećena mentalnim brbljanjem.

POTICANJE SENZUALNOSTI I POVEZANOSTI SA SOBOM

Kada potičemo senzualnost vlastitog tijela pokretom, dodirom, plesom, okusima prirodne hrane, više smo prisutni u vlastitom tijelu, više ga osjećamo i lakše primamo poruke koje nam dolaze kroz povezanost s ovim materijalnim, zemaljskim dijelom sebe. Intuicija zbori iz te vlastite povezanosti.

JEDNOSTAVNOST

Intuitivne poruke vrlo su jednostavne. Nisu potrebni nikakvi posebni obredi kako bi doprli do svoje intuicije. Pogrešna su uvjerenja da će intuiciju probuditi nekakvi posebni kristali, bilje, mantre… To može asistirati, ali ništa od toga neće pomoći ako prije svega niste centrirani, uzemljeni, utišani i prisutni. Nisu vam potrebni apsolutno nikakvi rekviziti.

MENTALNI ODMAK

Iz mojeg iskustva, korisno je napraviti mentalni odmak od intuitivno primljene poruke. Ljudski um voli koristiti dodatna tumačenja, obrazloženja i intuitivne poruke smještati u priče i kontekst. NEMOJTE! Radije i takvu poruku prihvatite i promatrajte je, dajte joj vremena „da prodiše“, da vam se razotkri, nemojte je bojati svojim umom.  Na taj način donijet će vam neku novu spoznaju, onakvu kakvu vaš um nije znao proizvesti.

POVJERENJE U SEBE I SLUŠANJE SEBE

Kada primimo intuitivnu poruku, imajmo povjerenja u nju. Time zauzvrat jačamo povjerenje u sebe kao svijest koja živi u ovom tijelu.

Ne slušajte  druge, pa čak ni moje savjete ako su kontra vašeg unutarnjeg vodstva, slušajte sebe.