Nije potrebno nikakvo iskustvo, samo volja prepustiti se. Poželjno je pronaći mirno mjesto za meditaciju. Meditacije su vođene i zato je takav način meditacije jednostavniji za početnike. Uvijek možete prekinuti sa slušanjem ili otvoriti oči ako osjećate kakvu nelagodu. Vi ste ti koji imate kontrolu želite li slijediti vodstvo ili ne. Naravno da se meditanti s dugogodišnjim iskustvom lakše opuste i prepuste, ali u tom pravilu uvijek ima izuzetaka.

Za energiju nema zapreka kao što su vrijeme i prostor. Učinak tretmana na daljinu može biti i učinkovitiji jer se terapeut bavi samo energijom primatelja, a ne i njegovom osobnosti ili fizičkim tijelom. Energetski tretmani vrlo brzo naprave svoj učinak, veći je problem što naš um ne poznaje te parametre i teško mu ih je prihvatiti. Kad primatelj vjeruje svom terapeutu i kada je opušten u primanju, učinak je i veći.

Ovisi o načinu rada terapeuta. Ukoliko je neposredan rad, on se može raditi polaganjem ruku, radom unutar energetskog prostora primatelja, ali može se raditi i uz pomoć vođene meditacije ili čak meditacijom u tišini.  Zaista nema pravila. Tretman na daljinu radi se u unaprijed dogovorenom terminu s klijentom te je preporuka da to vrijeme klijent odvoji za sebe kako bi maksimalno primio blagodati tretmana.

Pojednostavljeno: sav je rad s energijom na principu da je duh iznad materije, te se ono što se nalazi na duhovnoj razini pretače u materiju, u ovu stvarnost koju najprije doživljavamo u našim životima. Ukoliko mi imamo zdrav duhovni podložak, osnovu, ona će se pretočiti u naše misli, emocije i fizičko tijelo.

Osoba koja prima tretman često ima različite senzacije kroz tijelo, često opisane kao mravci, ježenje kože, osjećaj topline ili hlađenja. Ujedno se događa to da osoba postaje više prisutna sa svojim tijelom, misli se utišaju, a ovisno o tome koliko osoba prihvaća tretman, može se dogoditi i stanje duboke meditacije i povezanosti koje se naziva satori. Tretman uravnotežuje energetska tijela, terapeut može raditi i usredotočiti se na pojedini segment, ali ne treba zaboraviti da su sva naša energetska tijela međusobno povezna, baš kao i pojedini dijelovi fizičkog tijela te promjena u jednom segmentu neminovno djeluje i na ostale.

Nakon tretmana pokreće se detoks (na fizičkoj, mentalnoj, emotivnoj razini), koji ponekad prođe nezapaženo, a ponekad može dovesti do krize iscjeljenja. Ponekad ćemo se jednostavno osjećati lošije prije nego što ćemo se opet dovesti u red. Ta je kriza indikator da naše stanje prije tretmana nije bilo u ravnoteži.

Ne, tretman i dopuštenje moraju doći od osobe koja je zatražila tretman ili energetski rad. Roditelji, odnosno skrbnici, mogu zatražiti tretman za dijete, ali čak i u tom slučaju ako ne postoji  suglasnost od strane duše, tretman se ne radi.

Ne, moje je pravo održati vlastite zdrave granice te odbiti tretman, pogotovo kada znam da nisam odgovarajući terapeut za nekoga i kada se osoba uporno odbija suočiti sa sobom te rješenje traži svugdje izvan sebe, osim tamo gdje bi trebala, unutar sebe. Prihvatit ću tretman sa željom da nekome pomognem i olakšam simptome, ali svatko odgovornost za sebe ima u vlastitim rukama. Tretman je podstrek kako bi se osoba osjetila bolje i lakše donijela odluke za sebe i svoj život. Zato i promoviram rad na sebi. Svatko može naučiti raditi s energijom te svatko može donijeti pozitivne promjene u navikama u svom životu.