Nakon tretmana energetskog iscjeljivanja ili energetskog rada, kao i kada se radi bilo koji drugi tretman, moguće je da tretman izazove otpuštanja koja se manifestiraju na fizičkoj, mentalnoj ili energetskoj razini. Možemo govoriti o pojmu krize iscjeljivanja ili detoksu iscjeljivanja. Riječ je o nečemu radi čega se neki razočaraju s energetskim iscjeljivanjem ili odustaju od rada na sebi.

Iako ovo nije najbolja reklama onome što je moja specijalnost i što prezentiram kroz ovaj blog, transparentnost je nešto što cijenim jednako kao i pričanje o važnim temama kao što je ova.

Pokušajmo objasniti zašto se te krize događaju, što mogu donijeti i zašto one zapravo nisu nešto negativno i nešto što bi vas trebalo odvratiti od bilo kakvog duhovnog rada.

ZAŠTO SE DOGAĐA DETOKS ISCJELJIVANJA?

Zamislite da ste podvrgnuti operaciji. Za vas je bila pripremljena operaciona sala, stavljeni ste pod anesteziju i na vašem fizičkom tijelu rađeni su zahvati radi kojih je vašem tijelu potrebno neko vrijeme kako biste se od svega oporavili. Čak ni samo stanje u kojem ste bili za vrijeme operativnog zahvata nije vam bilo prirodno jer vaše tijelo pod redovnim okolnostima funkcionira na sasvim drukčiji način. U potpunosti bi ste se pomirili s time što vam je liječnik preporučio odmor i vrijeme za oporavak i ne biste sigurno prigovarali liječniku koji je dobro odradio svoj posao.

Primijenimo ovo kao neki školski primjer na situaciju kada ste se uslijed raznih okolnosti odlučili za energetski tretman, iako vrlo malo znate o tome, a imali ste velika očekivanja. Nakon tretmana možda ste se i osjetili bolje, ali su vam se počeli pokazivati simptomi koje ranije niste osjećali. Terapeut vam je čak rekao samo lagano i nježno sa sobom nakon tretmana, ali mislili ste da je to samo znak pažnje, a ne konkretna uputa.

Jeste li svjesni da je na vašem energetskom tijelu napravljen zahvat koji se djelomično može usporediti s operacijom? Da bi vas terapeut, iscjelitelj pripremio za zahvat morao je pripremiti samog sebe, pripremiti prostor gdje se odvija zahvat (više u tekstu: https://transformationhealing.net/stvaranje-zasticenog-svetog-prostora/ ) i promijenio je vašu frekvenciju. Vaša uobičajena homeostaza, način na koji operirate kroz svoj život bio je izmijenjen. Iako ste sami sebi „bili isti“ nakon tretmana, vi to zapravo više niste, jer tretman je u većem ili manjem opsegu nepobitno promijenio vašu energiju.

Ukoliko je vaša energija dugo godina bila blokirana na određeni način, tretman je može pokrenuti. Zamislite da godinama doživljavate pojedinu emociju, ali je potiskujete jer se u tom trenu niste spremni suočiti s njome. To ne znači da je ona nestala, ona je i dalje tu, zapisana u vama, vašoj energiji, sve dok se ne dogodi nešto što će je pokrenuti kako biste se s njome suočili. Energetski tretmani i duhovni rad nešto je što će biti agent pokretanja unutarnjeg i vanjskog čišćenja.

Jedan od korisnih savjeta za vas same kao klijente jest da kada se odlučite primiti tretman, prije samog tretmana postavite namjeru da se sve u tretmanu odvije za vaše najviše dobro i u skladu s time koliko ste trenutno u stanju podnijeti i otpustiti.

Ujedno kao što biste birali dobrog liječnika, na jednaki način primijenite kriterije za odabir dobrog i pouzdanog energetskog terapeuta.

OBLICI DETOKSA ISCJELJIVANJA?

Detoks se može odvijati kroz različite simptome, navest ću neke najčešće. Svi su oni zapravo oblik čišćenja vaše energije od nečeg što ste moguće akumulirali kroz godine svog života ili čak kroz prošle, a do sada to niste razriješili.

SNOVI

Snovi su dobar način kako nam se može prikazati nešto van ograničenja budne stvarnosti jer nam mogu govoriti kroz svoju simboličnost i pokazivati nam ono što se u svojem budnom stanju ne bismo usudili ni pomisliti ili iskusiti zbog nametnute samokontrole. 

ANKSIOZNOST I EMOCIJE

Mnogi se uplaše kada tretman izazove da anksioznosti postanu gore nakon tretmana, stoga je vrlo važna podrška terapeuta, ali i ukoliko ste vi klijent, da odaberete terapeuta za kojeg znate ili osjećate da ima iskustva, da mu nije strano to što vas može očekivati i što proživljavate. Ako mene pitate, vjerovala bih jedino onom terapeutu koji je sam predan vlastitom duhovnom radu, a bez neke velike pompe oko toga, a pogotovo onom koji ima dobar smisao za humor. Mijenjanje vlastite duhovne stvarnosti uvijek je lakše kad se iz vlastitih promjena naučite nasmijati.

Sve što nakon tretmana izbija u obliku bilo kakvih emocija dobrodošlo je jer znači da je nastupilo oslobađanje emocija koje smo negdje u sebi pohranili. Raspon može biti širok, od straha, tuge, ljutnje do eksplozija smijeha. Jedina je razlika što se za epizode smijeha vjerojatno ne biste požalili terapeutu.

ČIŠĆENJE UZORAKA MISLI

Način na koji razmišljamo i na koji živimo svoj život ne mora nužno značiti da je ispravan za naše pravo biće. Jer kako smo zapravo svijest i biće snage, slobode, ljubavi, sve što je suprotno tome ograničava nas i stavlja u tenziju. Mnogo puta nismo ni svjesni da živimo unutar takvih ograničenja, sve dok ih ne OSVIJESTIMO. Osvještavanje nije uvijek ugodno, kao ni mijenjanje načina na koji živimo život, mijenjanje navika. Otpor toj promjeni može unutar nas stvoriti još više destruktivne energije i zato se samo hrabri uspijevaju iscijeliti do kraja, dok su sve ostalo samo privremena stanja dok se primatelj energije ne vrati u svoje stare šablone i uzorke. Za promjenu treba puno volje i ona ne dolazi od iscjelitelja već uvijek od same osobe koja je odluči prigrliti.

RASKIDI

Ovo je također simptom detoksa jer sam tretman može klijentu donijeti veću bistrinu oko njegovih idućih životnih koraka, a promjena energije, povišena vibracija, može ukazati na nerezonantnost s drugim osobama, onime što radimo ili čime se bavimo u svoje slobodno vrijeme. Jednostavno shvatimo da neke stvari ili osobe više nemaju mjesto u našim životima i do otpadanja dolazi bilo odlukom, bilo nekim prirodnim tijekom.

ENTITETI

Uslijed oslabljenog energetskog polja, određenih obrazaca koji su ili naši vlastiti ili preuzeti (npr. od predaka), na naše energetsko tijelo mogu se zalijepiti energije koje upravo traže takvo podobno mjesto kako bi na njemu egzistirale usto potičući u nama stvaranje još više negativnosti (sjetite se konkretno parazita na fizičkoj razini koji nam dodatno naštete fizičkoj razini, koji otpuštaju toksine u organizam). Energetskim iscjeljivanjem takve se energije mogu otpustiti i odvojiti iz energetskog polja, no to još uvijek ne znači da se one neće pokušati vratiti. Obično ni nisu sretne što su odvojene od njihovog domaćina.

Kako bismo bili sigurni da se neće vratiti, primatelj igra važnu ulogu. Njegova odluka mijenjati svoje navike i svoj život bit će odlučujuća.

VRTOGLAVICA I GLAVOBOLJE

Promjena frekvencije može uzrokovati simptome kao vrtoglavicu ili glavobolju, a što je pokazatelj da se naše tijelo prilagođava toj povišenoj frekvenciji. Zato je svaku energiju povišene vibracije potrebno uzemljiti kroz tijelo i dopustiti tijelu da se privikne. Pomažu masaže, tjelovježba, šetnje u prirodi, kupke.

ZAŠTO JE DETOKS DOBAR I ZAŠTO ONDA UOPĆE RADITI TRETMAN AKO ME OČEKUJE DETOKS?

Kada otpuštamo ono što nam ne treba, pravimo prostor za zdravlje: za zdraviju energiju, zdravije obrasce razmišljanja, za čistoću i mir. Kada u sebi oslobodimo prostor od bilo čega što je nerezonantno, što nas odvaja od naše unutarnje čistoće, dopuštamo da veća količina svijesti prebiva u ovom tijelu kroz koje živimo ovaj život.

Detoks nam može dodatno ukazati na to koji su uzroci stanja zbog kojeg smo se na prvom mjestu odlučili zatražiti energetski tretman, sviđalo se nama ono što nam je razotkriveno ili ne.