Iscjeljivanje kroz prepoznavanje svjesnosti

Ovo je prvi od više članaka koje planiram pisati na temu iscjeljivanja. Razmišljala sam kako ih nazvati. Jedna od ideja za naslov bila je modaliteti energetskog iscjeljivanja, ali to nije zapravo bilo točno ono o čemu sam naumila pisati jer kada govorimo o takvim modalitetima, razmišljat ćemo u smjerovima ovozemaljskih škola, kao npr. Tesla ili Theta healing, reiki, bioenergija…

Ono o čemu ja govorim nadilazi granice modaliteta, a opet, može se primjenjivati u svakom modalitetu. Osobno spadam u one čudake koji se probude zbog poziva kao i sjećanja da su već odavno bili višestruko inicirani uzduž i poprijeko i nijedna inicijacija koju im trenutne škole iscjeljivanja nude nije potrebna, osim buđenja i razrješavanja svih vlastitih nerazriješenih tema koje nas drže u odvojenosti. Ono što mi moje vodstvo govori da je potrebno, u trenutnim vremenima u kojima živimo, jest buđenje naših viševibracijskih znanja, bez da smo ih negdje išli naučiti u formi tečaja ili seminara, pri čemu je čak i riječ „naših” suvišna jer je riječ o znanjima koja su tu, koja su univerzalna i koja se stječu spajanjem na univerzalni um.

Kada krenete čitati, sve će vam ovako napisano zvučati prilično jednostavno, i mnogi od vas će prilikom čitanja kimati glavom, da, razumijem, ali jedno je intelektualno shvaćanje, a drugo je praksa. Bez vještina meditacije, dubokog fokusa, rada na samom sebi, na vlastitom otvaranju, otvaranju srčanog centra, energetskih kanala i uspostavljanju stabilnog centralnog kanala te mnogih drugih tehnika na kojima je potreban i višegodišnji rad (u ovom životu), spajanje na razinu više svijesti ne bi bilo moguće s obzirom na to u kakvom svijetu još uvijek živimo. Teme kojima ću se baviti na neki način proizlaze iz tog spajanja na viša stanja svijesti koja se događaju prilikom iscjeliteljskog rada te ne pripisujem sebi nikakvu ekskluzivu ili autorsko pravo, a također sigurno nisam jedina koja do toga može doprijeti. Moja želja je potaknuti one koji se bave takvom vrstom rada da teže disciplini kojom se povezuju s višom svijesti, Sebstvom, Izvorom ili Bogom (kako god to nazvali) te na taj način prenose u ovu razinu postojanja iscjeljenje koje je tako prijeko potrebno napaćenim dušama ovog planeta.

Jer, iskreno govoreći, posla imamo i previše i više će se generacija morati izredati kako bi počeli živjeti toliko željeno i sanjano novo Zlatno doba. Vratimo se naslovnoj temi – iscjeljivanje kroz prepoznavanje svjesnosti.

U svakome od nas postoji iskra života, točka koja se nalazi posred našeg srčanog centra, odnosno, posred grudnog koša. Sjetimo se, da s obzirom na to da radimo s energijom, ta je točka dio naše energije, a ne fizičkog tijela, ali njezina osviještenost i probuđenost utječu na vitalnost fizičkog tijela. Iskra života varira jačinom u svakome od nas jer suvremeni način života kojim živimo često nije poticajan za osvještavanje naše životne iskre, već, protivno, zaboravu. Ovu točku lijepo predočava i budizam kroz meditacije kojima se meditira na vlastiti unutarnji biser ili dragulj te je svaka praksa koja nam pomaže razotkriti tu svoju točku dragocjena.

Iscjelitelj prilikom svog tretmana može odlučiti djelovati na energetske centre primatelja na različite načine, ovisno i o tome što se tretmanom želi postići. Terapeut utječe na ciljane centre postavljanjem namjere, a energija koja je uvijek inteligentna odrađuje svoje. Ovdje vrijedi sljedeći princip: čim se iscjelitelj manje miješa u protok, to je tretman uspješniji, no ovdje govorimo o nekom klasičnom tretmanu koji neosporno također ima svoju vrijednost i uvelike može pomoći primatelju. 

Ukoliko želimo na temeljitiji način doprijeti do primatelja i probuditi njegovu unutarnju snagu koja će potaknuti daleko intenzivnije i snažnije procese iscjeljenja tog pojedinca, potražit ćemo i nastojati probuditi njegovu unutarnju iskru. Dopiranjem do te unutarnje iskre direktnije se utječe na energiju osobe, nego putem rada na pojedinom energetskom centru.

Kao iscjelitelji ujedno moramo biti svjesni da se osobe na kojima radimo nalaze na različitim stupnjevima osobnog duhovnog razvoja te da one najprije moraju razriješiti neke druge vlastite teme kako bi mogle u sebi probuditi unutarnju iskru svjesnosti. To ne znači da ona ne postoji, već da je poput sunca koje je sakriveno iza oblaka te se prvo treba riješiti tih slojeva kako bi bilo vidljivo. Sam iscjelitelj nikad neće požurivati taj postupak, ali će primatelja nastojati sagledati u njegovoj cjelovitosti i tražiti tu njegovu iskru, za koju zna da postoji. U ovom slučaju, naravno, iscjelitelju će od pomoći biti i  njegova van-senzorna osjetila, osobna praksa meditacije i prepoznavanje te unutarnje iskre života u vlastitom biću. Ona vibrira vrlo visokom frekvencijom jer je u njoj zbijena velika snaga koncentrirane čiste svjesnosti. U radu jedan na jedan iscjeliteljeva točka vibracijski će se odazvati na probuđenu točku unutarnje svjesnosti primatelja te će doći do njene aktivacije kod iscjelitelja kao davatelja. Osjećaj može biti poput pulsiranja, toplo i razlijevajuće posred grudnog koša. Na razini unutarnjeg vida to je upravo ona spomenuta iskra, intenzivna čista bijela svjetlost. To je jasan signal iscjelitelju da se može povezati s tom razinom primatelja i raditi s njezinim potencijalom. Iscjelitelj se tada nalazi u stanju u kojem esencija u njemu prepoznaje istu esenciju u drugome.

Ako se još uvijek pitate zašto bismo htjeli raditi upravo s tom razinom – odgovor je u njezinoj snazi više vibracije koja može premostiti i pročistiti druge niže vibracije primatelja. Aktivacijom te točke u primatelju i njezino korištenje za iscjeljenje znači pokretanje dubokog mira koji se može prenijeti na sve razine primatelja, a posebice s viših razina s kojih dolazi na niže, a koje sačinjavaju mentalno i emocionalno, a potom i fizičko tijelo primatelja.

Težnja takvog tretmana (duhovnog rada čak) je da se po aktiviranju te iskre dopusti energiji koja dolazi s te više razine da se rastoči, proširi kroz cijelo tijelo primatelja te se ponovno vraćamo na to da je iscjelitelj u tom radu moderator koji radi s minimalno miješanja, jer na kraju priče, energija je ta koja radi sve ostalo.

Napominjem, iscjelitelj prilikom rada postavlja namjeru za primatelja da se pokrenuti proces iscjeljenja odvija za njegovo najveće dobro, a uz to ima na umu da neće ići preko granica spremnosti te osobe za primanje takve visokofrekventne energije. Nakon toga, svjesnost je ta koja preuzima i postaje iscjelitelj.

Ova vrsta iscjeljivanja i njezine varijante nisu potpuno nepoznate te su ih radili mnogi mistici i podučavale mnoge škole. Ono što je novo jest to da je za sve nas postalo lakše nadvladati vibracijsku barijeru i aktivirati je bilo u drugima, bilo u sebi.